Chek Lap Kok Airport

Chek Lap Kok Airport, Hong Kong

Hong Kong International Airport is de belangrijkste luchthaven in Hong Kong en is gelegen op het eiland van Chek Lap Kok. Het is een belangrijk overslagcentrum, passagiershub en gateway voor bestemmingen op het vasteland van China en de rest van Azië. Met in totaal 90 gates is het de thuisbasis van één van ‘s werelds grootste passagiersterminalgebouwen met 65.000 man personeel.  In 2015 reisden 69 miljoen passagiers via deze luchthaven. Meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf het vliegveld naar meer dan 180 steden over de hele wereld.  De luchthaven is veruit de grootste vrachtluchthaven ter wereld met in 2010 een verhandeld volume van 4 miljoen ton.

Projectarchitecten waren Foster en Partners en is het duurste luchthavenproject ooit met een oppervlakte van 516.000 m². De zijkanten van de terminals, overwegend glas, zijn ontworpen om te breken tijdens hoge windsnelheden, waardoor de druk wordt verlicht en de terminal een intense tyfoon kan weerstaan. De luchthaven ligt op het grootste kunstmatige eiland dat ooit gebaggerd werd, net voor de kust van Hongkong. Bij de bouw van dit eiland, kwam veel Nederlandse hulp kijken, vanwege de ruime ervaring met water. In totaal is ruim 12 km² ingepolderd.

Project:
Chek Lap Kok Airport

Architect:
Foster en Partners

Client:
?

Year:
2017

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation