King Abdulaziz Airport

King Abdulaziz International Airport

De Internationale luchthaven Koning Abdoel Aziz is een luchthaven 19 km ten noorden van Djedda in Saoedi-Arabië. De luchthaven, vernoemd naar Koning Abdoel Aziz al Saoed, is het drukste vliegveld van het land en het op twee na grootste van het koninkrijk. In 2015 waren er meer dan 30 miljoen passagiers die van de luchthaven gebruik maakten, en waren er 208.209 vliegbewegingen. Het vliegveld heeft een terminal die speciaal is gebouwd voor Hadj-pelgrims die naar het nabijgelegen Mekka reizen. Deze terminal kan door zijn volume en ontwerp 80.000 passagiers tegelijk verwerken. Op het 15 km² groot vliegveldterrein bevindt zich eveneens de Luchtbasis Prins Abdullah van de Koninklijke Saoedische luchtmacht.

Werk aan de luchthaven begon in 1974 en werd afgerond in 1980. De officiële opening volgde in april 1981, de ingebruikname op 31 mei 1981. Het ontwerp van de gebouwschil heeft een sterke conceptuele vorm, met ingrijpende, gebogen lijnen en een cross-overstructuur die lijkt op de kruisende zwaarden van het nationale embleem van het Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Lorem ipsum dolor sit
 • Nulla laoreet metus at eros porttitor elementum.
 • Sed et purus eu dolor tempor fringilla eu eget quam.
 • Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.
 • Quisque euismod elit pellentesque massa consequat.
 • Sed non erat non est suscipit tincidunt.

Project:
King Abdulaziz International Airport

Architect:
Skidmore, Owings & Merrill
Pascall+Watson

Client:
?

Photography Credits:
MakkahAuthority

Year:
2017

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation