King’s Cross Station

King’s Cross Station

King’s Cross is een spoorwegstation in Londen, in de wijk Kings Cross. Het station werd eind 19de eeuw door de toenmalige spoorwegmaatschappij. Het ontwerp, zowel van het stationsgebouw als van de perronoverkappingen, is van de hand van Lewis Cubitt. Het is een van de drukste stations in het Verenigd Koninkrijk.

De aangekondigde herontwikkeling van 528 miljoen euro werd in 2007 goedgekeurd. De ambitieuze transformatie van het station creëert een opmerkelijke dialoog tussen het oorspronkelijke station van Cubitt en de architectuur van de 21e eeuw. Het ontwerp van John McAslan betrof het restaureren van het oorspronkelijke gebogen treinschuurtje en het vervangen van de uitbreiding uit 1972 aan de voorkant van het station door een overdekt plein. De nieuwe halfronde vertrekhal van 20 meter hoog en 150 meter breed ging in maart 2012 open voor het publiek. Deze vertrekhal van 7.500 m² is uitgegroeid tot Europa’s grootste single-span stationsstructuur, bestaande uit 16 kolommen in de vorm van een staalboom die uitstralen vanuit een expressieve, taps toelopende centrale trechter.

Project:
King’s Cross Station

Architect:
John McAslan + Partners

Photography Credits:
Hufton & Crow
Wikipedia
Lux

Jaar:
2002

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation