Mall of the Emirates

Mall of the Emirates Dubai

Mall of the Emirates is een winkelcentrum in Dubai . Het in 2005 geopende winkelcentrum behoort tot de grootste winkelcentra ter wereld. Het winkelcentrum met 4 verdiepingen beschikt momenteel over meer dan 630 winkels, 7900 parkeerplaatsen, meer dan 100 restaurants en cafés, 80 luxe winkels en 250 flagship stores. Het heeft een totale bruto verhuurbare oppervlakte van 36,000 vierkante meter.  De Mall of the Emirates is niet alleen populair onder de mensen die in Dubai wonen, ook toeristen komen graag in de Mall of the Emirates. Dat doen ze hoofdzakelijk voor de winkels, maar ook om met eigen ogen de overdekte skihal te bewonderen. De Mall of the Emirates heeft een mooi gevarieerd winkelaanbod.

Het project werd gelanceerd in oktober 2003 tegen een geschatte kostprijs van 195 miljoen euro en is volgens planning in 2005 voltooid. In 2015 is er een grootscheepse renovatie van het winkelcentrum waarbij een tweede taxistandplaats toegevoegd is en een nieuwe winkeluitbreiding voor 40 detailhandelaren.

Het interieur bestaat uit een groot aantal arcades, die uitmonden in een spectaculaire overkapping in het hart van het centrum die uitmond in een indrukwekkend koepelvormig dakraam van 12 verdiepingen hoog.

 

Project:
Mall of the Emirates Dubai

Architect:
F+A Architects
Andrew Feola

Opdrachtgever:
?

Jaar:
2005

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation