Scholengemeenschap Dialog

Scholengemeenschap Dialog Köln

De naam ‘Dialog’ van de scholengemeenschap staat voor openheid en communicatie. In de architectuur is deze aanpak geïmplementeerd door het schoolgebouw van alle vier kanten bereikbaar is op twee niveaus. De twee hoofdingangen leiden naar een binnenstraat die alle gebruiksgebieden met elkaar verbindt. Bakstenen, beton en glas bepalen het uiterlijk van de school. Hoewel de lichte baksteen de geveloppervlakken domineert, is de betonnen component in het ontwerp sterker aanwezig.

Het schoolensemble van het gymnasium en de middelbare school is ontworpen vanuit eenvoudige en compacte structuren en integreert het oude gebouw in de nieuwe stedelijke vormgeving. Vanwege de duidelijke indeling en veelzijdige oriëntatie van het gebouw, wordt de school zonder ‘achterkant’ gecreëerd. Met zijn open gevelontwerp op straatniveau toont het het nieuwe gebouw zijn open karakter aan de gebruikers.

Project:
Scholengemeenschap Dialog

Architect:
Wulf Architects, Stuttgart

Year:
2015

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation