London Paddington Station

London Paddington Station

London Paddington is een van de Londense Victoriaanse treinstations in de wijk Paddington met dagelijks 70.000 reizigers. Het werd in 1854 gebouwd voor de toenmalige Great Western Railway, naar een ontwerp van Isambard Kingdom Brunel en Matthew Digby Wyatt. Paddington is het eindpunt van Londen voor hogesnelheidstreinen. Het station heeft 13 terminalplatforms waarbij de hal zich uitstrekt over platforms 1 tot 12. Daarnaast zijn er ook Metro’s en een Crossrail. Het heeft een hoofdgebouw in een boogvorm waarbij de ribben van smeedijzer zijn gemaakt.

Een uitgebreide renovatie die in 2009 begon, zal het verouderde glazen dak uit 1961 van het station herstellen om natuurlijke verlichting en beschutting te bieden aan de platforms. Het project omvat ook het opknappen van de platforms, het repareren van de bestaande structuren, het bouwen van een netwerk van bruggen en looppaden en het installeren van nieuwe mechanische en elektrische systemen. De stationsconstructie is gepland om te beginnen in 2012 met de voltooiing in 2017. De restauratie kost naar schatting 40 miljoen euro.

Project:
London Paddington Station

Architect:
Weston Williamson
Mott Macdonald
Scott Wilson

Photography Credits:
BDP

Jaar:
?

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation