Winkelcentrum Zaailand

Winkelcentrum Zaailand Leeuwarden

Het winkelcentrum met appartementen op de 2e t/m 5e verdieping is in het centrum gelegen aan een groot plein met de naam Zaailand en heeft in 2008 een metamorfose ondergaan. Het complex is een ontwerp van het architectenbureau Ellerman, Lucas en van Vugt uit Den Haag. Fitch & Co. uit Londen heeft het conceptplan gemaakt voor het interieur van het winkelcentrum.

Er is veel veranderd sinds de opening in 1989. Het project Nieuw Zaailand betekent een nieuwe impuls voor de historische binnenstad van Leeuwarden. Sinds 2012 is het Wilhelminaplein een levendig plein met winkels, terrassen, moderne appartementen, met veel activiteiten en festiviteiten. Het plein en zijn omgeving zijn goed bereikbaar voor auto’s; de ondergrondse parkeergarage van 21.000 m² biedt plaats aan 700 auto’s. Nieuw Zaailand omvat totaal circa 38.500 m² bruto vloeroppervlakte.

In het hart van het winkelcentrum is middels vides een centrale ruimte gemaakt die d.m.v. een grote glaskap wordt voorzien van daglicht. Bij afnemend daglicht wordt de verlichting in toenemende mate overgenomen door kunstlicht dat op bijzondere wijze is aangebracht in glazen vloertegels, vloerranden en koven. De roltrappen zijn zodanig in de centrale ruimten geplaatst, dat er vanaf de balkons zichtlijnen over de andere winkellagen mogelijk zijn. De balustrade met de brede gebogen essen handlijsten, de ranke roestvast stalen balusters en transparant gelaagd glas nodigen uit om vanaf deze balkons een kijkje te nemen naar het aanwezige publiek. Het winkelcentrum is door de Nederlandse Raad voor Winkelcentra (NWR) onderscheiden met de eerste prijs.

 

Project:
Winkelcentrum Zaailand

Opdrachtgever:
?

Jaar:
2012

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation