OVT Den Haag

Openbaar Vervoer Terminal Den Haag

OVT Den Haag is het centraal station van Den Haag. Den Haag Centraal werd verbouwd vanwege de komst van RandstadRail, maar vooral omdat het aantal reizigers is toegenomen tot ongeveer 250.000 per dag. Dit project Den Haag Nieuw Centraal was onderdeel van het project Den Haag Nieuw Centrum. Het station kreeg vier gelijkwaardige ingangen en een transparant uiterlijk. De opvallende dakconstructie (ongeveer 120 bij 100 meter en 22 meter hoog) is opgetrokken van glas en staal. In de hal is veel ruimte voor winkels en restaurants.

In opdracht van ProRail verbouwde Strukton de afgelopen jaren station Den Haag Centraal tot een moderne OV-terminal. Tijdens de renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden bleef het kopstation met zijn gelaagde vervoersfaciliteiten in gebruik. De nieuwe stationshal is een lichte, ruime en overzichtelijke terminal, afgestemd op de eisen van de toekomst. De OV-terminal, naar ontwerp van Architectenbureau Benthem Crouwel, is niet alleen een plek die ruimte biedt aan meer reizigers. Het nieuwe Den Haag Centraal beschikt ook over een divers aanbod aan winkels en horecagelegenheden en faciliteert reizigers en bezoekers met flexibele werk- en ontmoetingsruimtes. Opvallend aan het nieuwe station is de glazen gevel en het bijzondere glazen dak met wybertjespatroon.

Het volledig vernieuwde Den Haag Centraal is in februari 2016 geopend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project:
Openbaar Vervoer Terminal

Architect:
Benthem Crouwel

Jaar:
2016

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart

  En cours de réalisation